close

 

Over onsVan webwinkel naar foodtruck

TODAY’SPECIAL werd in 2014 opgericht door Desiré Dekker en Michel Vossenberg. “Het begon als een webwinkel met gezonde maaltijden voor mensen die geen tijd hebben om zelf te koken. Om onszelf bekend te maken, en mensen te laten proeven, stonden we met huisgemaakte ‘wereldse’ broodjes op markten in de regio. Dit bleek enorm aan te slaan, we hadden al snel lange rijen voor onze kraam. Na een jaar besloten we ons primair te gaan richten op creatieve catering op festivals en feesten. We zeiden de marktkraam vaarwel en kochten een chassis waarop we een foodtrailer lieten bouwen.

Eind 2015 stonden we met de foodtrailer op ons eerste festival. 2016 was een geslaagd pioniersjaar, met als kers op de taart het Pinkpop-festival, waar met een team van 7 personen een geweldig weekend hebben gedraaid. In 2017 hebben we het aantal festivals uitgebreid, met onder andere Paaspop, We Are Electric, Wonderfeel en als uitsmijter Pukkelpop in Belgie. In 2018 kwamen hier onder andere Dauwpop, Best Kept Secret en Tuckerville bij. Een leuk nieuw festival in 2019 was het Cactusfestival in Brugge (B). 2020 en 2021 waren dramatisch als gevolg van de Corona-problematiek, maar in 2022 hebben we de draad weer opgepakt met naast de bekende namen zoals Pinkpop en Pukkelop, ook superleuke nieuwe festivals zoals In het Volkspark in Enschede en de Music Meeting in Nijmegen. We kijken uit naar 2023!

"De focus ligt nog steeds op de ‘wereldse’ broodjes. Daarnaast experimenteren we met borrelschotels, zodat we op festivals ook in de periode tussen lunch en diner, en op de latere avond interessante gerechten kunnen aanbieden. Op de cateringkaart zijn verder huisgemaakte soepen, creatieve fingerfoodhapjes, en verrassende toetjes en taartjes te vinden. Je kunt dus bij ons terecht voor een menu met verschillende gangen.

We blijven daarbij vernieuwen. We zoeken de hele wereld af naar unieke smaken en verrassende vormen. Zo volgen we koks en foodbloggers uit landen als India, Libanon, Mexico, Marokko en China, die traditionele familierecepten delen. Daaraan proberen we dan onze eigen culinaire twist te geven. Zodat een verrassend, maar toegankelijk gerechtje ontstaat. We serveren uiteindelijk alleen die creaties waar we zelf helemaal gek op zijn."

In 2022 hebben we een start gemaakt met het ontwikkelen van (meer) vegetarische en vegan-broodjes, om zo onze festival-menukaart nog veelzijdiger, biologischer en duurzamer te maken. Er bleken meteen enkele toppers bij te zitten, zoals de Portobello Steak Special en de Indian Curry Special. Dit belooft wat voor de toekomst!